Başörtüsü Kullananların Bilmesi Gereken 10 İpucu

Youtube fenomeni Rimelaşkına, başörtüsü kullanan bayanların bilmesi gereken on ipucunu vererek özellikle yeni kapanan bayanlara, genç tesettürlü kızlara yardımcı olmak istiyor. Youtube da videolarla takipçilerine seslendiği için biz de anlattıklarını yazıya dökerek sizlerle paylaşmak istedik. İzlemek isteyenler için de en son olarak videoyu da sizlerle paylaşacağız.

Başörtülü bayanların bilmesi gereken 10 ipucu :

1.Tişörtleri ya da badileri tersten giymek.

Tişörtleri ya da badileri giyerken ters olarak giymeniz halinde boynunuzun görünme olasılığı azalır. Tersten giymek derken, ön arka tarafının ters giyilmesinden bahsediyoruz. Arka yani enseye gelen kısım daha yüksek tasarlanıp dikildiği için boynu kapatmaya oldukça etkili bir çözüm. Özellikle yaz aylarında tişörtün arka tarafı öne gelecek şekilde giyilip üzerine ince bir triko ya da bir tunik gömlek giyerek boynunuzun görünmesini engelleyebilirsiniz.

2. Kirli saçla yapılan eşarp/şal daha güzel olur.

(Bone kullanmayanlar için geçerli.)

Rimelaşkına Hilal’in de dediği gibi her ne kadar kulağa hoş gelmese de kirli saçla yapılan topuz daha iyi, daha sıkı durduğu için üzerine yapılan eşarp ve şal da daha düzgün duruyor. Ancak burada Hilal’in bone takmadığı için bunu söylediğini yazmamız gerekir. Çünkü saç temiz ya da kirli fark etmez üzerine bone takıldığında eşarp da şal da gayet güzel yapılabilir.

Bu maddeyi bone takmadan şal takan bayanlar için geçerli olduğunu bildirme lüzumu duyuyoruz. Zira bone saçı saran ve tutan bir yapıda olduğundan bone üzerine yapıla eşarplar ve şallar daha düzgün durur. Temiz saç üzerine bonesiz takılan ipek eşarpların kayması, düzgün durmaması normaldir.

3.Poz Vermeyi Becerebilmek

Bu madde direk başörtü kullananlar için değil de biraz genel bir madde olarak karşımıza çıkıyor. Rimelaşkına Hilal, 3.madde olarak fotoğraf çekileceği zaman  hangi taraftan poz verecekse şalın kısa kalan kısmını o yöne doğru yaptığını anlatıyor. Yani çok fazla başörtüyle alakalı olmasa da yüzünüzün hangi tarafını fotoğraflarda daha güzel görüyorsanız o yönde poz verin ve şalın kısa kısmını o yönde yapın demiş kısaca.

4. Makyajdan kaynaklı eşarp ve şala geçen lekeler:

Sizlerden en çok doru gelen konulardan biri bu. Makyaj yapıyorsanız özellikle fondöten kullanıyorsanız sadece eşarp ya da şalı örttükten sonra yüzünüzün açıkta kalan kısmına yapabilirsiniz. Böylece eşarp ve şala fondöten transfer olması zorlaşır. Eşarba fondöten lekesi geçmemiş olur. Eğer fondöteni tüm yüzünüze uygulamayı tercih ediyorsanız da transparan bir pudra ile ince bir tabaka olacak şekilde fondöteni sabitlerseniz yine eşarp ya da şala fondöten lekesi çok fazla geçmemiş olur.

5. Şalı Attığınız Omzunuza Çanta Takmak:

Bu da yine şal takan bayanların oldukça sık kullandıkları bir yöntemdir aslında. Özellikle bahar aylarında rüzgarla uçuşan şallar, sürekli düzeltmek ve eller şal ucunda gezmek sıkıcı olabilir. Bunu engellemek için şal ucunu attığınız omzunuza takacağınız ve ağırlık yapacak bir çanta vs şalın uçuşmasını engeller.

6. Şaldan fondöten lekesi nasıl çıkar?

Özellikle tek renk desensiz şallarda fondöten lekesi bariz ortaya çıkıyor. Eşarp şampuanları, saç şampuanları gibi normalde leke olmadan eşarbı temizlemek için kullandığımız hiç bir şey fondöten lekesini çıkarmıyor. Hilal’in deneyimine göre fondötende de yağ yapısı olduğu için pril bulaşık deterjanı ile lekenin olduğu yeri ovalayıp daha sonra normal eşarp şampuanı ya da bebe şampuanı ile yıkarsanız lekeden eser kalmıyor.

7. Şalı Yıkadıktan Sonra Sıkma ve Kurutma :

Şalı yıkadıktan sonra ister pamuklu şal olsun ister ipek şal fark etmez, çok fazla sıkmamak yavaşça bastırarak suyunu akıtmak gerekir. Kuruturken de düz bir şekilde açarak kalorifer üstünde ya da bir havlu üstünde sererek kurutmak hem kırışmasını önler hem de daha çabuk kurumasını sağlar.

Bunun için ipek eşarp temizliği ve bakımı içeriğimize göz atabilirsiniz!

8. Acil Durum İğneleri :

Şal ve eşarp takarken iğne kullanıyorsanız mutlaka yanınızda yedek iğne bulundurmalısınız. Hatta iğnesiz şal bağlayan bayanlar bile gün içinde iğneye gerek duyabilirler; bu yüzden yanların kağıda, bir mendile ya da cüzdanın bir köşesinde mutlaka yedek toplu iğne bulundurmaları gerekir.

Eşarp ve Şal İğneleri Modelleri için içeriğimize tıklayın!

9. Şal rengine uygun iğne takmak:

Şal ya da eşarp için kullanılan iğnelerin rengi göze batmayacak şekilde uyumlu olmalıdır. Eğer sırf o şal ya da eşarp için eşarp iğneleri satın almamışsanız ve evde o anda farklı bir renk iğne varsa uygun renkteki oje ile ya da başka bir boya(sprey boya da olabilir) ile iğne başı boyanabilir. Bu şekilde hem şalın önüne geçecek olan değişik renkli iğnelerden kurtulmuş olursunuz hem de onları da değerlendirmiş olursunuz.

 

10. Şalları bir arada düzgün tutmak:

Şalları çekmecede değil de askıda daha düzenli bir biçimde kullanmak için bir organize ediciye ihtiyaç duyulur. Piyasada oldukça fazla çeşit şal organizörleri satılıyor. Çamaşır askılığı gibi olanları da mevcut, dolap içinde bulunanları da. Eğer masraf olmasın derseniz eşarp ve şal için kendi askınızı da yapabilirsiniz.

Ölçüsü size kalmış bir tahta parçasına ahşap mandalları belirli aralıklarla yapıştırın. İstediğiniz renklerde boyayıp duvara sabitleyin. Mandalı açın eşarbı araya yerleştirin ve mandalı bıraktığınızda bir askı görevi görecek şekilde eşarbı tutacaktır. Bu da bizden size bir öneri olsun. Mandallı askılık yapılışını daha detaylı olarak ilerleyen günlerde paylaşacağız.

Başörtülü bayanların bilmesi gereken 10 ipucu videosu :

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir