2016 Hac ve Umre Kıyafetleri Modelleri

Hac, Mekke çevresinde Kabe ve diğer kutsal mekanların ziyaret edildiği ve bu sırada dini bazı yükümlülüklerin yerine getirildiği özel bir ibadettir. Umre ise hac mevsimi dışında Kabe nin ziyaret edilmesidir.

Hac ve Umre ziyaretlerinde erkek ve bayanların giyeceği kıyafetler normal yaşantıdan biraz farklıdır. Erkekler ihram denilen dikişsiz bir kıyafet giyerken bayanların da tesettüre uygun bol kıyafetler tercih etmesi gerekir. Ayrıca Mekke ve Medine nin havası sıcak olduğundan açık renklerin tercih edilmesi önemlidir.

Hac ve umre kıyafetleri denilince akla ilk gelen ihram modelleridir. Ancak bayanların kıyafet zorunluluğu olmasa da sıcak ve ibadetlerin yapılacağı bu görev sırasında oldukça rahat kıyafetler giymesi gerekir. Bayanlar için düz ve sade renkler kullanılır.

Son yılların en fazla tercih edilen kumaşlarından Medine ipeği ve pamuklu keten kumaşlardan üretilen özel dokuma kumaşlar, hac ve umre kıyafetleri için ideal bir kumaştır. Çok sıcak havalarda bile rahat ettiren, terletmeyen, yapışmayan ve ferah tutan bu kumaşlardan hac ve umre kıyafetleri olarak feraceler, ikili afgan takımlar, eşarp ve şal modelleri gibi hac ve umre ziyaretlerinde kullanılan kıyafetler üretilir. Klasik hac ve umre kıyafetleri dışında daha spor tarzda tasarlanan hac ve umre kıyafet modelleri de bulunur.

Hac ve umre kıyafet modelleri arasında isteğe göre fermuarlı ya da cepli tunik modelleri ile bol rahat pantolonlar takım halinde satılır. Kimi takımların tuniklerinde işlemeler mevcuttur. Dore ya da lame fermuar ve aksesuarlar genellikle bej, ekru ve beyaz renklerle buluşturulmuştur.

2016 Hac ve Umre Kıyafetleri Modelleri :

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir